2010 m. balandžio 24 d., šeštadienis
Lenkiška ruginė duona
Reikės:
300gr. ruginių miltų
100gr. kvietinių miltų
2 a.š.druskos
7gr.sausų mielių
150gr.šilto pieno
1 a.š.medaus
150gr.šilto vandens
1 a.š.kmynų
avižinių dribsnių pabarstymui
Šiltame piene ištirpiname mieles kartu su medumi.Sumaišome miltus kartu su druska ir kmynais.Padarome duobutę ir supilame pieną su mielėm.Viską sumaišome ,supilame vandenį ir suminkome iki vientisos masės. Minkome mažiausiai 10min.Dedame tešlą į aliejumi išteptą dubenį ,uždengiame su aliejumi ištepta maistine plėvele ir šiltai kildiname apie 3 valandas.
Tešlą perminkome ,dedame į aliejumi išteptą formą ,apibarstome avižiniais dribsniais,uždengiame ir kildiname apie 1,5 valandos.
Kepame 200C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.Kepaliuką ataušiname ant grotelių.
Ačiū Sonatinai už šį puikų receptą :)
žymės:
avižiniai dribsniai,
duona,
Kepiniai,
miltai,
pienas,
Pusryčiai,
Užkandžiai
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą