2010 m. kovo 14 d., sekmadienis

Panna-cotta su cinamonu ir obuoliais


Receptas:
250ml. grietinėlės
250 ml. pieno
50gr.cukraus
4 a.š. šaukšteliai želatinos
žiupsnelio vanilinio cukraus

obuoliniam sluoksniui:
2obuoliai
50gr cukraus
1 bananas
keletos kepintų ir smulkintų žemės riešutų
žiupsnelio cinamono

Gaminame grietinėlės sluolsnį.

Želatina užpilame šaltu vandeniu ir išmirkiname apie 10 min. Grietinėlę kartu su pienu , cukrumi bei vaniliniu cukrumi pakaitinam iki užvirimo, nuimam nuo ugnies ir jame ištirpiname želatiną. Viską gerai išmaišome ir truputį atvėsus supilstome į taureles.Dedame į šaldytuvą.

Ir pagaliau gaminame obuolinį sluoksnį.

Nuvalytus obuolius dedame į puodą kartu su cukrumi ir cinamonu maišydami kaitiname,kol obuoliai suminštės.Dedame kelioms minutėms bananus.Pačiam gale beriame  riešutus.Palaukiame kol atvės.Prieš patiekiant ant panna-cottos sudedame obuolių masę.Skanaus!
Kitą kartą ,kai gaminsiu idėsiu cinamono ir į grietinėlę.

6 komentarai:

shaz rašė...

Hi there, thanks for visiting my blog :) Your photos are so beautfil and all the food looks absolutely delicious!

gyvenimas yra gražus rašė...

Thank you very much :)

Jurgittos receptai rašė...

Ir as prisidedu prie pagyru del nuotrauku - jos tikrai nuostabios :) Atrodo valgytum per monitoriu patiekalus.. Ypac panna cotta :)

gyvenimas yra gražus rašė...

AJ, ačiū labai :)

Baking Secrets rašė...

Taip, iš tiesų nuotraukos labai puikios! Šaunuolė :) Viskas taip skaniai atrodo, niam...

gyvenimas yra gražus rašė...

Ernesta , ačiū :)stengiuosi ir mokinuosi ;)