2010 m. kovo 11 d., ketvirtadienis

Raudonųjų burokėlių rizotas su graikiniais riešutais


Reikės:
2 šalotų(arba paprastų svogūnų)
500g raudonųjų burokėlių
2 v.š.alyvuogių aliejaus
400g rizoto ryžių
6 v.š.balto vyno
1.5 ltr. daržovių sultinio
1 rūgštoką obuolį
1 ryšulėlį bazilikų
50 gr.parmezano
30gr.graikinių riešutų

Šalotus nulupti ir smulkiai supjausčius pakepinti aliejuje ,kol graziai pagels ir taps skaidrūs.Tada supilti ryžius ir kepant maišyti 2-3 min.kol taip pat  pasidarys skaidrūs.Įpilti vyną  ,užvirti ir suberti kubeliais pjaustytą buroką.Sultinį dalimis supilti į ryžius ir virti ant nedidelės ugnies 30 min.Tame tarpe sudėti nuvalytą ir stambiai sutarkuotą obuolį ir susmulkintą baziliką.
Prieš patiekiant rizotą pabarstyti druska ,pipirais ir graikiniais riešutais .Apibarstyti parmezanu ir papuošti salotinėmis sultenėmis.
Skanaus.
Šaltinis: Knyga "Naujojo šaukšto receptai "

Komentarų nėra: