2010 m. kovo 23 d., antradienis

Spagetti bolognese pagal Beatą


Reikes:
500gr.maltos jautenos
50gr.rūkytos šoninės
vieno didelio svogūno
4 skiltelės česnako
5 vidutinio dydžio morkų
2 saliero kotų
1 a.š džiovinto raudonėlio
1a.š. maltos kalendros
pora čiobrelio šakelių
lauro lapo
1 v.š.Vorčesterio padažo
1 a.š. cukraus
1 v.š.pomidorų pastos
2 skardinių (po 400ml)konservuotų pomidorų be odelių (mano klaida-aš naudojau su odelėmis)
druskos,pipirų
100ml raudonojo vyno
500gr.spageti makaronų
petražolių,parmezano
aliejaus


Pirmiausia aliejuje pakepiname šoninę.Kai šoninė gražiai apskrus ,sudedame maltą jautieną ir apkepiname .Kai mėsa gražiai apskrus ,išdedame ją į puodą.Likusiuose riebaluose kepiname paeiliui svogūną,česnaką ,vėliau smulkintas morkas ir salierą.Kai dariržovės suminkštės sudedame čiobrelį,raudonėlį ir baziliką.Viską sudedame į puodą su mėsa .Supilame vyną.Truputį pavirus suverčiame pomidorus,pastą,druską ir pipirus.Verdame nuobodžiai 1.5 -2 val.gerai uždenktame puode ant mažos ugnies.Galų gale išverdame spageti.Dedame į lėkštę makaronus ant jų bolonezo padažą ,užtarkuojame parmezano sūriu.Skanaus.
receptėlis iš čia:

Komentarų nėra: