2010 m. birželio 21 d., pirmadienis

Braškių ir rabarbarų uogienė

Reikia:
750gr.braškių
500gr.rabarbarų
1 citrinos žievelių
500gr.cukraus
1v.š.malto imbiero 
Rabarbarus nuplovus nulupti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.Braškes nuplauti ir perpjauti per pusę.
Rabarbarus,braškes ir citrinos žievelę užpilti cukrumi,gerai išmaišyti ir palikti porai valandų pastovėti.Dedame ant viryklės ir verdame po užvirimo apie 5min. truputį pamaišant.Nuimame puodą nuo viryklės,nugriebiame putas ir įmaišome maltą imbierą.Uogienę supilame į gerai įkaitintus stiklainius.Skanaus.

3 komentarai:

aguonele rašė...

viena skaniausiu uogieniu sia ziema buvo braskiu su rabarbarais. Dabar laukiu tik skaniu braskiu, tai pradesiu ir as issidirbineti su uogienemis :DDD

gyvenimas yra gražus rašė...

Jo...praeitą vasarą aš ir su uogienėm išsidirbinėjau...ko tik neprimakalavau...nuo šokolado iki riešutų...he..:D
Teisybę pasakius,pirmą kartą ragavau braškių uogienę su rabarbarais...na labai skani, tikrai ;)

Anonimiškas rašė...

nezinau kaip su jumis susisiekti. Jeigu norite keistis nuorodomis, parasykite man.