2010 m. birželio 19 d., šeštadienis

Gaivus braškių putėsių torčiukas ;)

Reikia:
1 pok.sausainių (aš naudojau Selga) 
50gr.pieno 
1 ltr.kefyro
pagal skonį cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 pok.braškių skonio želė
4 v.š.želatino
2 puodelių braškių
 
Iš pusės pokelio sausainių mirkytų piene iškloti tortinės dugną.Iš 300gr.vandens pasigaminti braškių želė, pagal instrukciją užrašytą ant pokelio. Kitame inde užpilti želatiną šaltu vandeniu.Po10min.želatiną pakaitinti ir ištirpinti mikrobangų krosnelėje.Kefyrą plakti apie 5min.kartu su cukrumi.Po truputį supilti atvėsusią želė ir želatiną.Plakti dar 5 minutes.Ir pagaliau supilti trintas braškes ir laužytus sausainius.Viską gerai išmaišyti ir supilti į tortinę.Dėti į šaldytuvą 4 valandoms,o idealiausiai-nakčiai.Labai lengvas ir pūrus tortas.
Idėjų sėmiausi iš čia

2 komentarai:

Eglė rašė...

o tikrai reikia ir želė, ir želatinos ? juk realiai sviestas sviestuotas...

gyvenimas yra gražus rašė...

na šį kartą taip gavosi..kitą sykį tikrai nedėsiu ;)