2010 m. birželio 3 d., ketvirtadienis

Plikyti pyragaičiai su kokosiniu varškės kremu




Reikia:
125ml.pieno
60gr.sviesto
1/2 a.š.cukraus
žiupsnelio druskos
100gr.miltų
3 didelių kiaušinių

Užkaičiame pieną.Jame ištirpiname sviestą ir cukrų su druska.Kaitiname kol pienas užvirs.Nukeliame puodą nuo viryklės.Supilame į pieną persijotus miltus,statome ant ugnies ir mediniu šaukštu maišome,kol pasidarys vientisa masė,o puodo sienelės pasidengs balta plėvele.Viskas.Iš puodo tešlą dedame į kitą dubenį.Mušame po vieną kiaušinį paeiliui ir gerai išmaišome ,kol tešla pasidarys vientisa.Su šaukštu kabiname masę ir dedame ant skardelėje patiesto kepimo popieriaus.Kepame 220C apie 15min.
Idėjų sėmiausi iš Suremamos forumo.


Kremui:
3vnt.liesos varškės po 180gr.
100gr.kokosų drožlių
250gr.grietinėlės
cukraus pagal skonį
vanilino
50gr.tarkuoto juodojo šokolado

Varškę sutriname su cukrumi.Supilame kokoso drožles.Gerai išsukame.Išplakame grietinėlę ir įmaišome į varškės masę.Suberiame šokoladą.
Į plikytų pyragaičių vidų įpurškiame masę su konditeriniu švirkštu arba konditeriniu maišeliu.
Skanaus.

4 komentarai:

egidija rašė...

labai, nu labai graži vaza pyragėliams, tik ko ji taip paslėpta ;) ?
o tokie pyragiukai mano yra mėgstamiausieji visais laikais...

Anonimiškas rašė...

Antrinu egidijai abiem klausimais praktiškai :) Jej, tik kad bais seniai bevalgiau tuos plikytinius, nebeužmatau skanių, o pati nemoku, che :)

Laima rašė...

Ačiū už idėją, kepu dabar. :) Plikytus esu kepusi jau N kartų gyvenime, visuomet pavyksta, o šiandien avarija nutiko: nutariau nevargt su konditeriniu maišeliu, šaukšteliu sudėjau tokius graikinio riešuto dydžio gabaliukus, dar keletą didesnių, ir visą tešlą sutlpinau į vieną skardą... Aišku, kai ėmė kilti - išsipūtė per visą skardą. Sulipt nesulipo, bet gavoi gremėzdiški ir kažkodėl įdubusiais dugnais (ko gero, dėl dydžio - jau nebesaugojo formos.

Kadangi kepu išvežimui į svečius, palikau tuos milžiniškus be įdaro, ir užmaišiau antrą partiją tešlos. Pradėjau tą antrą partiją maišyt lygiai 23 val. Ir šią akimirką baigia iškepti antra skarda mažučių sausainukų. :) Įdarysiu rytoj. Kokoso drožles ketinu prieš įmaišydama sumalti blenderiu, o šokolado įtarkuosiu balto ;)

gyvenimas yra gražus rašė...

Egidija,duonosirzaidimu čia buvo tokia kompozicija ir tiek ;)turiu nuotrauka ir su "ciela" vaza :D
Laima,o aš pirmą kartą gyvenime kepu plikytinius,taigi ir man gavosi milziniski ,praktiskai per visą delna.Kitą kartą kepsiu mažesnius