2010 m. vasario 26 d., penktadienis

Ruginė “sveikuolių” duona





Duonai reikia:

300gr.raugo(jo gavau viename kaime ,pas labai mielą moterėlę-didelis ačiū Jai )
1,7 kg ruginių miltų,
200gr avižinių dribsnių,
100gr maltu linų semenų,
100gr cukraus,
3a.š. druskos,
1ltr vandens.

Miltus kartu su visais priedais ismaišiau ir užpyliau verdančiu vandeniu.Tada su mediniu šaukstu pamaišiau ir sudėjau raugą.Gerai viska užminkiau ,uždengiau drėgna merle ir palikau 12 val.natūraliai kilti.Tada perminkiau ,ištepiau aliejumi blėtą ,joje drėgnomis rankomis suformavau kepaliukus ,pašoviau į šaltą orkaitę ir kepiau 1,5 val 200 laipsnių temp.
Skanaus ;)


Komentarų nėra: