2010 m. kovo 2 d., antradienis

Itališkas tiramisu desertas

Reikės:

2 kiaušinių
100g. cukraus
1 pok. vanilinio cukraus
250g mascarpone sūrio
250g biskvitinių sausainių
1/2 puodelio stiprios tirpios kavos
1 v.š.brendžio 
kakavos miltelių pabarstymui

Pirmiausia pasidarome puodelį tirpios kavos su brendžiu ir paliekame,kad atvėstų.Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.Plakame tol, kol neliks cukraus gabalėlių ir masė taps balta.Į trynių masę dedame mascarponės sūrį ir gerai išmaišome.Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į trynių ir mascarponės masę.
Į indą dedame sausainiukus ir apšlakstome su kava .Ant sausainių tepame išmaišytą masę ,vėl dedame sausainius ir ant viršaus užtepę masę apibarstome kakava ir dedame į šaldytuvą.Laikome 3-4 val.Skanaus.

Komentarų nėra: