2010 m. kovo 21 d., sekmadienis

Morkų risotto su imbieru ir lazdyno riešutais


Reikės:
1 svogūno
300g morkų
2 v.š.alyvuogių aliejaus
200g rizoto ryžių
3 v.š.balto vyno
750ml. daržovių sultinio
1a.š.tarkuoto muskato
1a.š.imbiero miltelių
maltų juodųjų pipirų
jūros druskos
pipirnių
parmezano
lazdyno riešutų
Svogūną nulupti ir smulkiai supjausčius pakepinti aliejuje ,kol graziai pagels.Tada supilti ryžius ir kepant maišyti 2-3 min.kol  pasidarys skaidrūs.Įpilti vyną ,užvirti ir suberti kubeliais pjaustytas morkas.Sultinį dalimis supilti į ryžius ir virti ant nedidelės ugnies 30 min.Tame tarpe sudėti nuvalytą ir stambiai sutarkuotą obuolį , muskatą ir imbierą.
Prieš patiekiant rizotą pabarstyti druska ,pipirais,pipirne ir lazdyno riešutais .Viską sumaišyti.Apibarstyti parmezanu .
Skanaus.

Komentarų nėra: