12 vidutinių formelių
Riešutų pagrindui:
200 g miltų
30 g riešutų (anakardžių,lazdyno,migdolų)
2 v.š.cukraus
125 g šalto sviesto, supjaustyti
1 kiaušinio trynio
1-2 v.š. šalto vandens (neprivaloma)
Įdarui:
20 g sviesto
100 ml grietinėlės (35% riebumo)
150 g tamsaus šokolado
3 v.š.kepintų,stambiai kapotų riešutų (anakardžių,lazdyno,migdolų)
1-2 v.š. kakavos miltelių
Riešutų pagrindas:
Miltus ir cukrų sumaišyti ,Riešutus susmulkinti smulkintuvu ir sudėti į miltus ir gerai išmaišyti.Idėti sviestą. Maišyti tol,kol gausis trupiniuota tešla.Tada idėti kiaušinio trynį ir truputį vandens ,išminkyti.Gautą tešlą susukti į maistinę plėlelę ir dėti 30 minučių į šaldytuvą.
Įkaitinti orkaitę iki 190 ° C .Formeles ištepti sviestu ,apiberti miltais, iškloti atšalusia tešla ir subadyti su šakute. Kepti iki auksinės rudos spalvos maždaug 15 minučių. Palikti atvėsti. Atsargiai išimti iš formelių.
Įdaras:
Įdėti susmulkintą šokoladą,sviestą ir grietinėlę į dubenėlį. Kaitinti ant mažos ugnies,kol viskas ištirps.Maišyti iki vientisos masės. Truputį atvėsusė masę supilti į iškeptus dubenėlius.Apibarstyti skaldytais riešutais ir kakava.Dėti 30 min. į šaldytuvą.
Skanaus.
Receptas su pakeitimais iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą