Reikia:
400gr.ruginių miltų
100gr.kvietinių miltų
20gr.šviežių mielių
4 v.š.cukraus
375ml.šilto vandens
1a.š.jūros druskos
Mieles ištirpiname vandenyje kartu su cukrumi ir įmaišome 5 v.š.kvietinių miltų.Laikiame 30min. kol pakils mielės.Pakilusias mieles įmaišome į persijotus miltus.Įberiame druską.Gerai išminkome tešlą,uždengiame ir šiltai kildiname apie 30min.Padaliname tešlą į septynias dalis ir suformuojame bandeles,dedame į sviestu išteptą skardelę,uždengiame ir dar kildiname apie valandą.Bandeles truputį įpjauname,aptepame vandeniu ir kepame apie 50min.200C orkaitėje.Iškepusias bandeles dar kartelį aptepame vandeniu ir paliekame ant grotelių atvėsti.Skanaus.
Recepto idėjos
iš čia :)
2 komentarai:
Kodėl "rūginės", o ne "ruginės"? Lenkiška duona irgi tapo "rūgine". Juk nieks nerūgsta
Vajė kokią gėda iš pačio ryto apturėjau :( Ačiū už pastabą.Taisausi...;)
Rašyti komentarą