2010 m. balandžio 5 d., pirmadienis

Lietuviška Velykė



Reikia:
500 gr.varškės
200gr.minkšto sviesto
100gr.cukraus
100gr.grietinės
5 kiaušinių trynių
1 a.š.vanilinio cukraus
po pusę stiklinės razinų,smulkintų džiovintų abrikosų,spalvotų cukrinukų ir migdolų.
Razinas išmirkyti karštame vandenyje.
Varškę sutrinti elektrinrine trintuve.Kiaušinių trynius gerai išsukti su cukrumi,kol masė taps balta.Sukrėsti kiaušinių trynius į varškę,įberti vanilinį cukrų,sviestą, kapotus riešutus,džiovintus vaisius,smulkintus abrikosus.Gerai išmaišyti.Sukrėsti grietinę ir dar kartelį gerai  išmaišyti.Kiaurasamčio dugną iškloti drėgna ,dvigubai perlenkta marle,sukrėsti varškės masę ir paslėgus įdėti į šaldytuvą 12 valandų.Prieš patiekiant išversti masę į lėkštę ,papuošti migdolais ir spalvotais džiovintais vaisiais.
Skanaus!
Šaltinis:žurnalas "Ji"

Sveiki  sulaukę Šventų Vėlykų!!!

Komentarų nėra: