2010 m. balandžio 30 d., penktadienis

Graikiška pita



Reikia:
300gr.miltų
1 pok.mielių
100gr.vandens
druskos
2v.š.alyvuogių aliejaus

Mieles ištirpinti šiltame vandenyje.Viską sumaišyti tarpusavyje ir užminkyti tešlą .Minkyti tol,kol tešla taps švelnaus ir lygaus paviršiaus.Iš tešlos iškočioti apie 3-5mm storio ir 20cm pločio blynus.Leisti pakilti apie 20min.Orkaitę įkaitinti iki 250C karštumo ir kepti ant blėtos pavirčiaus apie 5min.Blyneliai turi gražiai išsipūsti.Iškepusią duonelę uždengti su rankšluostuku,kad atvėstu ir nesukietėtų.Skanaus.

Receptėlis iš čia :)

1 komentaras:

Neringa rašė...

gaminau pagal panasu recepta su sausom mielem ir nieko gero nesigavo :( kai ateis vel upas jas kepti reiks pabandyti su svieziom mielem ;)

Taviskes grazuoles gavosi ;)