2010 m. vasario 26 d., penktadienis

Itališkas biscotti su cinamonu


Reikia:
2 dideli kiaušiniai
2/3 puodelio cukraus
1/2 a.s. kepimo miltelių
1/2 a.s. druskos
1 a.š. vanilės esencijos
2 puodeliai miltu
2 a.s. malto cinamono
1 puodelis “Cini Minis” dribsnių
1 puodelis smulkintų graikinių riešutų

Kiaušinius, cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilės esenciją išplakti mikseriu iki vientisos masės.Tada imaišyti, miltus, cinamoną, cinamono dribsnius ir riešutus. Gerai išminkyti, kol tešla taps vientisa.

Tešlą dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir drėgnomis rankomis suformuoti gražų kepalelį. Dėti į iki 160C įkaitintą orkaitę ir kepti 20-25 min. Kepalelį ištraukti ir leisti 10-15 min. atvėsti. Tada supjaustyt 1cm ar truputi storesnėmis riekėmis, jomis gražiai iškloti skardą ir vėl dėti į iki 150C atvėsusią orkaitę. Padžovinti 10 min, apversti ir orkaitę išjungti, paliekant biscotti ten dar truputėlį padžiūti.
Skanaus!

Ačiū zaidimuaikstelei už skanų receptėlį

Komentarų nėra: