2010 m. birželio 20 d., sekmadienis

Bulvių pica su kumpiu ir trijų rūšių sūriu



2 picos padams reikia:

250 g miltų
3,5 g sausų mielių (pusė 7 g pakelio)
150 ml vandens
1 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
1 v. š. taukų (su kaupu) galime dėti 2 v.š aliejaus

Mieles ištirpiname šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Miltus persijojame su druska. Supilame vandenį su mielėmis ir užminkome tešlą.Įminkome  taukus. Minkome apie 10 min. Dedame tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame plėvele ir šiltai kildiname 1 - 1,5 val.Tešlos receptėlis iš čia:

Picų pagrindui reikia:

Indelio tepamos varškės su žalumynais
4 bulvių
2 svogūnų
100gr.rūkyto kumpio
2vnt.kiaušinių
150gr.mozarela sūrio
picos prieskonių(aš visada naudoju Santa Marija picų prieskonius)
100gr.parmezano sūrio(galima naudoti įprastinį fermentinį sūrį)

 Ant suformuotų picų padų tepame varškės sūrį.Klojame plonais,plonais griežinėliai pjaustytas ir 7min.apvirtas su odele bulves.Ant bulvių dedame iki auksinės spalvos apkeptus svogūnus.Viską apibarstome prieskoniais.Dedame plonais griežinėliais pjaustytą kumpį,užtarkuojame mozarela sūriu.Per picos vidurį įmušame kiaušinį.Ant visko apibarstome parmezano sūriu.Šauname į orkaitę ir kepame 200 C apie 15min.
Valgome su mėgstamu padažu.Skanaus.

Komentarų nėra: