2010 m. birželio 23 d., trečiadienis

Braškių ir bananų tortas



Reikia:
1 pok.sausainių
50gr.pieno
250gr. naminio jogurto
250gr. grietinėlės
1/2 puodelio medaus
4 v.š.želatinos
2 puodelių braškių
2 bananų
braškių ir šokolado papuošimui

Iš  sausainių mirkytų piene iškloti tortinės dugną.Užpilti želatiną šaltu vandeniu.Po10min.želatiną pakaitinti ir ištirpinti mikrobangų krosnelėje.Jogurtą išmaišyti.kartu su medumi.Išplakti grietinėlę ir supilti į jogurto masę.Po truputį supilti atvėsusią želatiną.Ir pagaliau supilti trintas braškes ir trintus bananus.Viską gerai išmaišyti ir supilti į tortinę.Dėti į šaldytuvą 4 valandoms arba nakčiai.

2010 m. birželio 21 d., pirmadienis

Braškių ir rabarbarų uogienė

Reikia:
750gr.braškių
500gr.rabarbarų
1 citrinos žievelių
500gr.cukraus
1v.š.malto imbiero 
Rabarbarus nuplovus nulupti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.Braškes nuplauti ir perpjauti per pusę.
Rabarbarus,braškes ir citrinos žievelę užpilti cukrumi,gerai išmaišyti ir palikti porai valandų pastovėti.Dedame ant viryklės ir verdame po užvirimo apie 5min. truputį pamaišant.Nuimame puodą nuo viryklės,nugriebiame putas ir įmaišome maltą imbierą.Uogienę supilame į gerai įkaitintus stiklainius.Skanaus.

2010 m. birželio 20 d., sekmadienis

Bulvių pica su kumpiu ir trijų rūšių sūriu



2 picos padams reikia:

250 g miltų
3,5 g sausų mielių (pusė 7 g pakelio)
150 ml vandens
1 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
1 v. š. taukų (su kaupu) galime dėti 2 v.š aliejaus

Mieles ištirpiname šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Miltus persijojame su druska. Supilame vandenį su mielėmis ir užminkome tešlą.Įminkome  taukus. Minkome apie 10 min. Dedame tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame plėvele ir šiltai kildiname 1 - 1,5 val.Tešlos receptėlis iš čia:

Picų pagrindui reikia:

Indelio tepamos varškės su žalumynais
4 bulvių
2 svogūnų
100gr.rūkyto kumpio
2vnt.kiaušinių
150gr.mozarela sūrio
picos prieskonių(aš visada naudoju Santa Marija picų prieskonius)
100gr.parmezano sūrio(galima naudoti įprastinį fermentinį sūrį)

 Ant suformuotų picų padų tepame varškės sūrį.Klojame plonais,plonais griežinėliai pjaustytas ir 7min.apvirtas su odele bulves.Ant bulvių dedame iki auksinės spalvos apkeptus svogūnus.Viską apibarstome prieskoniais.Dedame plonais griežinėliais pjaustytą kumpį,užtarkuojame mozarela sūriu.Per picos vidurį įmušame kiaušinį.Ant visko apibarstome parmezano sūriu.Šauname į orkaitę ir kepame 200 C apie 15min.
Valgome su mėgstamu padažu.Skanaus.

2010 m. birželio 19 d., šeštadienis

Gaivus braškių putėsių torčiukas ;)

Reikia:
1 pok.sausainių (aš naudojau Selga) 
50gr.pieno 
1 ltr.kefyro
pagal skonį cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 pok.braškių skonio želė
4 v.š.želatino
2 puodelių braškių
 
Iš pusės pokelio sausainių mirkytų piene iškloti tortinės dugną.Iš 300gr.vandens pasigaminti braškių želė, pagal instrukciją užrašytą ant pokelio. Kitame inde užpilti želatiną šaltu vandeniu.Po10min.želatiną pakaitinti ir ištirpinti mikrobangų krosnelėje.Kefyrą plakti apie 5min.kartu su cukrumi.Po truputį supilti atvėsusią želė ir želatiną.Plakti dar 5 minutes.Ir pagaliau supilti trintas braškes ir laužytus sausainius.Viską gerai išmaišyti ir supilti į tortinę.Dėti į šaldytuvą 4 valandoms,o idealiausiai-nakčiai.Labai lengvas ir pūrus tortas.
Idėjų sėmiausi iš čia

Salotos su braškėmis,arbūzu ir feta sūriu


Reikia:
salotų lapų
saujelės braškių
griežinėlio arbūzo
feta sūrio
šviežiai maltų juodųjų pipirų

Padažui:
 po 1 a.š.alyvuogių aliejaus,medaus,balzamiko acto ir žiupsnelio jūros druskos

Dėti į lėkštę salotų lapus,braškes,arbūzą ir fetos sūrį .Viską atsargiai išmaišyti,aplieti pasigamintu padažu,pabarstyti druska ir pipirais.Skanaus :)

2010 m. birželio 15 d., antradienis

Pusrytiniai skrebučiai su feta sūriu ,braškėmis ir medumi


Reikia:
poros riekelių paskrudintos duonos
feta sūrio
keletos braškių
šviežio medaus


Ant skrebučio užtepame feta sūrio,užpjaustome braškių griežinėliais ir aplaistome medumi.Prie pusrytinės kavos labai skanu.Skanaus :)

2010 m. birželio 3 d., ketvirtadienis

Plikyti pyragaičiai su kokosiniu varškės kremu




Reikia:
125ml.pieno
60gr.sviesto
1/2 a.š.cukraus
žiupsnelio druskos
100gr.miltų
3 didelių kiaušinių

Užkaičiame pieną.Jame ištirpiname sviestą ir cukrų su druska.Kaitiname kol pienas užvirs.Nukeliame puodą nuo viryklės.Supilame į pieną persijotus miltus,statome ant ugnies ir mediniu šaukštu maišome,kol pasidarys vientisa masė,o puodo sienelės pasidengs balta plėvele.Viskas.Iš puodo tešlą dedame į kitą dubenį.Mušame po vieną kiaušinį paeiliui ir gerai išmaišome ,kol tešla pasidarys vientisa.Su šaukštu kabiname masę ir dedame ant skardelėje patiesto kepimo popieriaus.Kepame 220C apie 15min.
Idėjų sėmiausi iš Suremamos forumo.


Kremui:
3vnt.liesos varškės po 180gr.
100gr.kokosų drožlių
250gr.grietinėlės
cukraus pagal skonį
vanilino
50gr.tarkuoto juodojo šokolado

Varškę sutriname su cukrumi.Supilame kokoso drožles.Gerai išsukame.Išplakame grietinėlę ir įmaišome į varškės masę.Suberiame šokoladą.
Į plikytų pyragaičių vidų įpurškiame masę su konditeriniu švirkštu arba konditeriniu maišeliu.
Skanaus.