2010 m. vasario 28 d., sekmadienis

Šokoladiniai pyragaičiai


Pyragaičiams pagaminti reikės:
5 kiaušinių
150g juodojo šokolado
150g sviesto
2 v.š. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 saujos graikinių riešutų
Šokoladiniam glaistui
50g Šokolado,
30g grietinėlės
Graikinius riešutus sutrupiname.  Šokoladą susmulkiname ir prikaistuvyje sumaišome su sviesto gabalėliais.Statome ant ugnies ir maišome kol pasidarys vientisa masė.Nukėlus nuo ugnies įmaišome miltus.Įmušame 3 kiaušinius ,dar įdedame du trynius ir viską išplakame .Įmaišome smulkintus riešutus .Masę supilame į sviestu išteptas keksiukų formeles.Kepame 180 laipsnių orkaitėje  apie 10-12 minučių.Iškepusius pyragaičius merkiame į šokoladą ir apibarstome riešutukais.Skanaus

Kepti šonkauliukai

2 kg šonkauliukų(naudojau kiaulienos šonkaulius)

Padažui:
2 svogūnai
1 skiltelė česnako
4 alyvuogių aliejaus
4 v.š. pomidorų padažo ir 4 v.š. acto
6 v.š. mėsos sultinio ir 6 v.š. Vorčesterio padažo
2  v.š. medaus ir 1/2 a.š. jūros druskos,1/2 a.š. dž.baziliko ir 1/2 a.š. čiobrelio
1 a.š. garstyčių
Šonkaulius virti 20min. sūdytame vandenyje ant nedidelės ugnies.Tuo metu pasidaryti padažą.Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustyti ir sudėti į puodą su įkaitintu aliejumi.Truputį patroškinti ir sudėti pomidorų padažą  ir actą.Pamaišius įpilti sultinį ir Vorčesterio padažą,pridėti medaus ,druskos,baziliko ir čiobrelio.Viską užvirti.Padažą pagardinti garstyčiomis ir virti atvirame puode 15 min.
Išvirusius šonkauliukus dėti ant grotelių ,aptepti padažu ,groteles uždėti ant gilios skardos su vandeniu.Kepti orkaitėje maždaug 30min.Patiekti su lapinėmis daržovėmis.Skanaus.

Recepto šaltinis: knyga "Naujojo šaukšto receptai" 

2010 m. vasario 26 d., penktadienis

Itališka lazanija su upėtakiu


2 jaunos cukinijos, baklažanas, 4 pomidorai, 800 gr upėtakio , 4 šaukštai aliejaus, ryšelis petražolių, 10 g sviesto, 300 g fermentinio sūrio, 12 lazanijos lakštų.


Padažui: 2 svogūnai, po 40 g miltų ir sviesto, 250 ml baltojo vyno, 500 ml sultinio, 200 g grietinės, tarkuoto muskato riešuto, druskos, pipirų.

Cukinijas ir baklažanus supjaustyti griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti 10 min., paskui pakepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Padažui susmulkintus svogūnus pakepinti 40 g sviesto, suberti ir paskrudinti miltus, o paskui įmaišyti vyną, sultinį, grietinę, pagardinti prieskoniais.

Kepimo formą ištepti sviestu. Įpilti nedaug padažo ir įkloti 4 lazanijos lakštus, juos aptepti padažu. Ant jų dėti sluoksnį baklažanų, apibarstyti 1/3 sūrio, žalumynais, dėti sluoksnį žuvies, cukinijų ir griežinėliais supjaustytų pomidorų, vėl palaistyti padažu, uždėti 4 lazanijos lakštus ir sluoksniuoti iš naujo. Paskutinis sluoksnis – keturi lazanijos lakštai, ant kurių supilti likusį padažą, apibarstyti sūriu ir žalumynais. Lazaniją kepti 30 min. 220°C orkaitėje.


Skanaus.

Avokado salotos su rūkyta lašiša

Vienai porcijai salotų pagaminti reikės:

1/2 Mažojo avokado ,

1/2 Raudonojo greipfruto,

50 g rūkytos lašišos,

50g. Salotų lapų (naudojau Iceberg ir Rukola salotas).

Padažui: sumaišome po arbatinį šaukštelį medaus, garstyčių, sojų padažo ir balzamiko acto.

Gaminame: Viską sudedame į lėkštę ir užpilame padažu.Skanaus.

Skrebučiai su namine ricotta


Nieko nėra skaniau pusryčiams ,kaip kava su pienu ir skrebutis su namine ricotta.

Skrebučiams reikės:
Kelių riekelių 5 grūdų baltos duonos
2 v.š .naminės ricottos
2a.š mėgstamos uogienės
Nėra nieko paprasčiau.Skanaus!

Varškės Tortas ” Snickers” ;)

Tortas ” Snickers” iš internetinio lobyno
250 g šokoladinių sausainių
150 g sviesto
3 arb.š. želatinos
375 g kreminės varškės(aš naudojau naminę ricotta)
1 a.š. vanilės esencijos
140 g cukraus
300 ml riebios grietinėlės
3 šokoladukai “Snickers”
100 gr. šokolado drožlių
200gr.vynuogių

22 cm skersmens torto formą iškloti folija. Sausainius susmulkinti blenderiu ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Gauta mase lygiu sluoksniu padengti formos dugną ir kraštus. Uždengti maistine plėvele ir pašaldyti 1 val.

Želatiną užpilti 60 ml vandens, išbrinkinti ir ištirpinti ant silpnos ugnies. Varškę pertrinti blenderiu ir gerai išplakti su cukrumi ir vanile. Atskirai išplakti grietinėlę. Šokoladukus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varškės mase. Įmaišyti želatiną. Tada palaipsniui įmaišyti išplaktą grietinėlę. Gautą masę sukrėsti į jau paruoštą formą ,papuošti vynuogėmis ir šokolado drožlėmis ir šaldyti 4 – 6 val.

Skanaus!

Ačiū Sonatinai!!!

Itališkas biscotti su cinamonu


Reikia:
2 dideli kiaušiniai
2/3 puodelio cukraus
1/2 a.s. kepimo miltelių
1/2 a.s. druskos
1 a.š. vanilės esencijos
2 puodeliai miltu
2 a.s. malto cinamono
1 puodelis “Cini Minis” dribsnių
1 puodelis smulkintų graikinių riešutų

Kiaušinius, cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilės esenciją išplakti mikseriu iki vientisos masės.Tada imaišyti, miltus, cinamoną, cinamono dribsnius ir riešutus. Gerai išminkyti, kol tešla taps vientisa.

Tešlą dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir drėgnomis rankomis suformuoti gražų kepalelį. Dėti į iki 160C įkaitintą orkaitę ir kepti 20-25 min. Kepalelį ištraukti ir leisti 10-15 min. atvėsti. Tada supjaustyt 1cm ar truputi storesnėmis riekėmis, jomis gražiai iškloti skardą ir vėl dėti į iki 150C atvėsusią orkaitę. Padžovinti 10 min, apversti ir orkaitę išjungti, paliekant biscotti ten dar truputėlį padžiūti.
Skanaus!

Ačiū zaidimuaikstelei už skanų receptėlį

Salotos su kepta rūkyta šonine



Salotoms pagaminti,reikia:
200gr. Pekino kopūsto
2 vnt. virtų kiaušinių
100gr. konservuotų raudonųjų pupelių
 50gr. marinuotos paprikos
100gr.Duonos
50gr. raudonųjų svogūnų
100gr. rūkytos šoninės

Saldžiarūgščiui padažui:
 20gr.vyno acto
žiupsnelio druskos
20gr.garstyčių
20gr. medaus
60gr.alyvuogių aliejaus
Skiltelės česnako

Duonelę pakepiname su trupučiu aliejaus ir sudedame ant popierinės servetėlės. Šoninę supjaustome juostelėmis t.p. pakepiname.Išverdame kiaušinius.

Pekino salotas,paprika supjaustome šiaudeliais,svogūną supjaustome pusžiedžiais,kiaušinį į keturias dalis.Visus produktus sudedame į lėkštę ir apšlakstome saldžiarūgščiu padažu.

Šaltinis: kažkoks lietuviškas žurnalas ;)

Ruginė “sveikuolių” duona





Duonai reikia:

300gr.raugo(jo gavau viename kaime ,pas labai mielą moterėlę-didelis ačiū Jai )
1,7 kg ruginių miltų,
200gr avižinių dribsnių,
100gr maltu linų semenų,
100gr cukraus,
3a.š. druskos,
1ltr vandens.

Miltus kartu su visais priedais ismaišiau ir užpyliau verdančiu vandeniu.Tada su mediniu šaukstu pamaišiau ir sudėjau raugą.Gerai viska užminkiau ,uždengiau drėgna merle ir palikau 12 val.natūraliai kilti.Tada perminkiau ,ištepiau aliejumi blėtą ,joje drėgnomis rankomis suformavau kepaliukus ,pašoviau į šaltą orkaitę ir kepiau 1,5 val 200 laipsnių temp.
Skanaus ;)


Naminiai “BOUNTY” saldainiai


Saldainiams pagaminti reikia:

50 g sviesto
80 g cukraus
200 g grietinėlės;
200 g kokoso drožlių.
Visus produktus pavirti ant silpnos ugnies .Masę iškloti ant kepimo popieriaus ,paslėgti ir palaikyti per naktį šaldytuve.Vėliau supjaustyti mažais gabalėliais ,aplieti glaistu ir vėl dėti,kad sustingtu.

Šokoladiniam glajui:
Šokolado gaila,kad neturejau tai naudojau :
100gr sviesto
1/2 cukraus pudros
3v.š kakavos